Pages

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αρχίζουν αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί – Απειλούν ότι θα γίνει της Κερατέας!

- Από σήμερα μάλιστα θα κάνουν καταλήψεις χωρίς προειδοποίηση
- Χωρίς χρονοδιάγραμμα ο Ραγκούσης στο ΚΤΕ για τα ταξί εν μέσω αντιδράσεων από βουλευτές
- Να "ξηλώσει" τον Γ. Ραγκούση ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ
- Εισαγγελική παρέμβαση για το άνοιγμα των διοδίων Μετά την πορεία και το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας για αρκετές ώρες χθες το απόγευμα από τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί, από σήμερα οι ταξιτζήδες ετοιμάζονται να προκαλέσουν χάος σε δρόμους όχι μόνο της Αττικής αλλά και σε εθνικά οδικά δίκτυα και ίσως ακόμη σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Αν και τις τελευταίες ώρες φάνηκαν μικρά σημάδια εκτόνωσης της έντασης στις σχέσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των ιδιοκτητών ταξί, με αφορμή τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση του οποίου εκλήθη για διευκρινίσεις ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ωστόσο οι αυτοκινητιστές δεν κάνουν εύκολα πίσω όπως λένε.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους διαπίστωσε "θετικό κλίμα" στη διάρκεια των συναντήσεων, που όπως είπε, είχε το απόγευμα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια εκτόνωσης της έντασης. Όμως, τόνισε "δεν μας αρκεί αυτό. Θέλουμε γραπτές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του διαλόγου".

Ο κ. Λυμπερόπουλος κάλεσε τους αυτοκινητιστές της επαρχίας να επιστρέψουν σήμερα στις θέσεις τους, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση χαλάρωσης των κινητοποιήσεων.

Αντίθετα άλλοι συνάδελφοί του φέρονται αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί της αντιπαράθεσης στα άκρα, προαναγγέλλοντας "ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αναρχία" σε περίπτωση που ο κ. Ραγκούσης δεν πάρει πίσω τις προτάσεις του και διατύπωσαν θέσεις του τύπου "από αύριο θα δει η κυβέρνηση ποιοι πραγματικά είμαστε".

Πάντως, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σήμερα κανονικά, αλλά με τρόπο διακριτικό που να μη φέρνει τους αυτοκινητιστές αντιμέτωπους με την κοινωνία. Η Ομοσπονδία θα αναμένει τις όποιες εξελίξεις από την πλευρά της κυβέρνησης και σε νέα συνεδρίαση των συνδικαλιστικών οργάνων θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του κλάδου.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: