Pages

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

“Αυτή είναι η αρχή ενός πολέμου που θα διαρκέσει 60 χρόνια!”

“Πολεμιστής και υπερήφανος” δηλώνει ο Νορβηγός σφαγέας Ο Νορβηγός μανιακός δολοφόνος, Anders Breivik, σχεδίαζε και δεύτερη σφαγή, έπειτα από ενδεχόμενη δραπέτευσή του από τη φυλακή, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη.

Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι, όταν διαπίστωσαν πως είχε οργανώσει και δεύτερο κύμα σφαγής, το οποίο περιγραφόταν λεπτομερώς στο 1.500 σελίδων μανιφέστο του που συνέταξε λίγο πριν από το φονικό της Παρασκευής.

Την εκτενέστατη αυτή ανάλυση ο 32χρονος Breivik επιθυμούσε να την κρατήσει κρυφή μέχρις ότου να δραπετεύσει, ώστε να τη χρησιμοποιήσει αίφνης και, αν δε μπορέσει αυτός, ένας από εκείνους που θα «εμπνευστούν» από το έργο του.

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι μέσα στο δεύτερο αυτό πλάνο περιλαμβάνονταν και μια «κρυψώνα» γεμάτη όπλα, πυρομαχικά, διεγερτικά και χρήματα.

Σύμφωνα με το μανιφέστο: «Με βάση το σενάριο ότι κάποιος καταφέρει να δραπετεύσει από τη φυλακή, αυτός όλος ο εξοπλισμός είναι αρκετός για να τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει μια δεύτερη φονική και "μπόνους" αποστολή».

Αυτό ήταν το δεύτερο και αρρωστημένο σενάριό του, όμως, δε στεκόταν μόνο εκεί, αλλά προχωρούσε ένα βήμα παραπάνω. Συγκεκριμένα, υπήρχαν ονομαστικά τα θύματα – στόχοι του, στα οποία θα …έδινε την ευκαιρία να αλλάξουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις με αποτέλεσμα να μπορέσουν να αφαιρεθούν από τον κατάλογο, μόνο εφόσον θα έμεναν μακριά από τον προ-εξισλαμισμό!

Μάλιστα τα πρόσωπα δεν ήταν τυχαία, καθώς όλοι οι στόχοι ήταν υψηλού κοινωνικού προφίλ.

Ο δικηγόρος του Breivik, την Τρίτη, τον χαρακτήρισε ως έναν μανιακό που πήρε γερή δόση ναρκωτικών ουσιών, προτού σκορπίσει τον τρόμο στη φιλήσυχη Νορβηγία και αφαιρέσει έτσι τη ζωή 76 ανθρώπων.

«Μέσα από όλη αυτή την υπόθεση είναι διακριτέα η τρέλα του. Λέει πως λυπάται για ό, τι έκανε, όμως ήταν αναγκαίο να το πράξει» και προσθέτει:

«Μισεί όλες τις δυτικές ιδέες και τις αξίες της Δημοκρατίας. Πιστεύει μάλιστα πως η πράξη του θα είναι αρχή ενός πολέμου που θα διαρκέσει 60 χρόνια».

«Θεωρεί τον εαυτό του ως πολεμιστή. Είναι, λέει, αυτός που έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα και αισθάνεται μεγάλη υπερηφάνεια για τον εαυτό του».
proto thema

Δεν υπάρχουν σχόλια: