Pages

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Σπίτι με 507 ευρώ;

Η Ινδική εταιρεία Tata Group που έγινε γνωστή ως η εταιρεία που κατασκευάζει τα φθηνότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, τώρα προσανατολίζεται και στην κατασκευή των φθηνότερων κατοικιών, με κόστος μόλις 507 ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης μόλις τη μια βδομάδα.
Με το βασικό πακέτο μπορεί κανείς να στήσει ένα σπίτι 20 τετραγωνικών μέτρων, με τοίχους, εξωτερικούς και εσωτερικούς, από ίνες κοκοφοίνικα ή από γιούτα, ενώ ο χρόνος ζωής του υπολογίζεται να είναι περίπου στα 20 χρόνια.

Η εταιρεία όμως, σχεδιάζει να προσφέρει και προκατασκευασμένα σπίτια που να περιέχουν παράθυρα, σκεπές, πόρτες και ακόμα περισσότερα στους πελάτες της.

Αν και με τόσο μικρή διάρκεια ζωής μπορεί να μην είναι και ιδανικότερη λύση για την ανάπτυξη των πόλεων, θα μπορούσε να αποτελέσει στέγη σε απόρους και άστεγους, και μάλιστα να προσφερθεί λόγω του χαμηλού κόστους από το ίδιο το κράτος. Στα επόμενα σχέδια της Tata Group, είναι και η κατασκευή πιο εξελιγμένων κατοικιών, εξοπλισμένων με φωτοβολταϊκά και βεράντες, που θα απευθύνονται σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: