Pages

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μην ξεχνάτε...σήμερα ξεκινούν οι Special Olympics!

Τώρα η τελετή έναρξης από την ΕΤ1.
Η ώρα των Special Olympics έφθασε. Απόψε στο Καλλιμάρμαρο με την τελετή έναρξης αρχίζουν οι αγώνες που εκτός από τη χαρά που θα προσφέρουν στους αθλητές, ίσως καταφέρουν να κάνουν όλους εμάς, τους απέξω, όσους βλέπουν ακόμα σήμερα τα παιδιά με διανοητική υστέρηση από απόσταση ασφαλείας, με οίκτο και συγκατάβαση, να καταλάβουμε ότι η ζωή δεν σταματάει μπροστά σε κανένα εμπόδιο.
Σε απευθείας σύνδεση με το Παναθηναϊκό Στάδιο,η ΕΤ1 καλύπτει το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 20.30, την Τελετή ‘Έναρξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Η Τελετή Έναρξης... καλύπτεται με τεχνικά μέσα και έμπειρο προσωπικό της ΕΡΤ και η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Νταή. Στην περιγραφή και το σχολιασμό είναι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου και η Μαρία Κοζάκου.Την οργάνωση παραγωγής έχει αναλάβει ο Θοδωρής Σ. Καβαδάς.

Η εικόνα από την Τελετή Έναρξης μεταδίδεται μέσω δορυφόρου σε όλο τον κόσμο. Η Ομογένεια έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την Τελετή μέσω της
ERTworld. Παράλληλα, η μεγάλη βραδιά προβάλλεται από το website της ΕΡT (www.ert.gr), ενώ το μουσικό μέρος της Τελετής μεταδίδεται απευθείας από το ραδιόφωνο του ΚOSMOS 93,6.
Στο στούντιο βρίσκεται ο Ιωσήφ Βάγγερ και το κλίμα μεταφέρουν από το Παναθηναϊκό Στάδιο ο Πέτρος Αδάμ και ο Γιάννης Δημητριάδης.

Από την Κυριακή 26 Ιουνίου έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου, η ΕΤ1 θα μεταδίδει καθημερινά από τις 23:00 έως τις 24:00, ειδική ζωντανή εκπομπή με τίτλο «SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011: ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ». Στην εκπομπή θα προβάλλονται στιγμιότυπα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ημέρας και τις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, ενώ στο στούντιο θα βρίσκονται καλεσμένοι από τον αθλητικό και πολιτιστικό χώρο.

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, από τις 21:00 έως τις 23:15, η ΕΤ1 θα μεταδώσει απευθείας την Τελετή Λήξης, που θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο.


Καλλιτεχνικός διευθυντής των Τελετών Έναρξης και Λήξης είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός. Ο σχεδιασμός των σκηνικών είναι του Ηλία Λεδάκη, ενώ τα κοστούμια είναι της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου.
Στο μουσικό μέρος της βραδιάς θα εμφανιστούν ο μύθος της σόουλ Stevie Wonder με την εννεαμελή μπάντα του. Επίσης, ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα ερμηνεύσουν ζωντανά σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση, το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή επίσημο τραγούδι των Αγώνων. Το pre-show μέρος του προγράμματος, αλλά και συγκεκριμένες ενότητες της Τελετής θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Μενούνος.
Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες,3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.
tvnea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: