Pages

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τα μυστικά μιας μικρής κυρίας : Παράλληλες σχέσεις…


Κάθε σχέση δεν εξελίσσεται ομαλά… Μέσα στην πορεία των χρόνων πολλά άτομα δημιουργούν κάποιες παράλληλες σχέσεις. Τι γίνεται όμως σ’ αυτή την περίπτωση..?
Το μόνο βέβαιο είναι ότι το ένα άτομο θα λυπάται για τον άνθρωπο που δεν έχει, ενώ κάποιο άλλο επειδή το έχει… Αν και συνήθως όλοι τασσόμαστε, δικαιολογημένα, κατά του άπιστου, καλό είναι να θυμόμαστε ότι κάθε σχέση έχει να κάνει με δυο μέρη…

Όταν αρχίζουν οι παράλληλες σχέσεις, τότε όλοι είναι κατά βάθος δυστυχισμένοι… Η μόνιμη σχέση είναι αυτή που υποφέρει σαφώς περισσότερο. Όχι μόνο γιατί έχει να αντιμετωπίσει το ψυχολογικό κομμάτι της απιστίας και το φοβερό πλήγμα αυτοπεποίθησης, αλλά γιατί έχει να αντιμετωπίσει και το βάρος της συμπεριφοράς του συντρόφου… Ακόμα και αν τα συναισθήματα που τρέφει ένα άτομο για την παράλληλη σχέση του είναι επιφανειακά, δημιουργούνται προβλήματα κάνοντας δύο ανθρώπους που ήταν πραγματικά ερωτευμένοι κάποτε, να φέρονται σαν ξένοι…
Από την άλλη πλευρά υπάρχει όμως και το «τρίτο» πρόσωπο.. Που σαφώς είναι ένα άτομο με συναισθήματα, που ίσως και να έχει εξαπατηθεί… Αν μη τι άλλο, δεν είναι ο μόνος φταίχτης.. Πόσα άτομα δεν έχουν ακούσει τη φράση: «Θα χωρίσω αγάπη μου και θα είμαστε μαζί!» ? Γι’ αυτό λοιπόν πριν αρχίσουμε τους όποιους χαρακτηρισμούς, καλό θα ήταν να μπούμε και στη θέση αυτού του ανθρώπου που έτυχε να είναι στη μειονεκτική θέση του «τρίτου» προσώπου… Οι παράλληλες σχέσεις οδηγούν μόνο σε καταστάσεις με χιλιάδες ψέματα… Και προς τη μόνιμη σχέση αλλά και προς την παράλληλη… Γιατί αυτός που κάνει την απιστία το μόνο που θέλει είναι να κερδίσει παραπάνω αυτοπεποίθηση, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα, μέχρι να αποφασίσει τι θέλει όντως, ή μέχρι να βαρεθεί και να σταματήσει την παράλληλη σχέση.

Υπάρχει βέβαια και η γοητεία του απαγορευμένου που είναι πολύ γλυκιά… Ανεβαίνει η λίμπιντος όταν ξέρεις πως σε διεκδικούν δύο άτομα… Επίσης υπάρχει μία ένταση και ένα πάθος που συνήθως λείπουν από την σχέση σου… (ειδικά όταν είστε μαζί πολύ καιρό). Το σπινθηροβόλημα είναι συνήθως συγκλονιστικό. Σπάνια κάποιος μπορεί να το αποφύγει, και από ότι φαίνεται τώρα πια όλο και σπανιότερα κάποιος έστω προσπαθεί να το αποφύγει.

Υπάρχει όμως happy end σ’ αυτές τις ιστορίες? Σπάνια… Όπως και να καταλήξει η κατάσταση, πάντα κάποιος θα βγει πληγωμένος… Υπάρχει σωτηρία; Μάλλον όχι γιατί οι περισσότεροι αργά ή γρήγορα εμπλέκονται σε μια τέτοια ιστορία. Για αυτό είναι καλό να μην προδικάζουμε τι θα συμβεί σε μια ανάλογη περίπτωση… να εύχεσαι να μη σου τύχει.. Ή μήπως τελικά να εύχεσαι να σου τύχει…?

Δεν υπάρχουν σχόλια: