Pages

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σε κατάσταση πολιορκίας το κέντρο - Χημικά σε Ηρώδου Αττικού και Β. Κων/νου - 'Ενας τραυματίας

- ΩΡΑ 10.00 Εκλεισε ο σταθμός ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ του ΜΕΤΡΟ
- Αγανακτισμένοι πέταξαν καφέδες στο ΙΧ της Λιάνας Κανέλλη
- Μπλόκα Αγανακτισμένων παντού - Προσπαθούν και πάλι να εμποδίσουν το "πέρασμα" βουλευτών προς την Βουλή
- Κυκλοφοριακό χάος! - Από την Αλεξάνδρας αδιάβατη η Αθήνα
- Στις 2 το μεσημέρι ψηφίζουν το Μεσοπρόθεσμο Ραντεβού σε Καλλιμάρμαρο, Ρηγίλλης αλλά και έξω από την κύρια είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας, έχουν δώσει οι Αγανακτισμένοι για να αποκλείσουν κάθε δρόμο που οδηγεί στο κοινοβούλιο. Εχουν στην κυριολεξία πλημμυρίσει τους δρόμους και περιμένουν... στη γωνία τους βουλευτές που θα προσπαθήσουν με χίλια δυο τεχνάσματα να φτάσουν στη Βουλή. Πρώτο "θύμα" η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία δέχθηκε επίθεση με καφέδες και γιουχαϊσματα την ώρα που περνούσε με το ΙΧ της.

'Ηδη έχουν στηθεί αρκετά μπλόκα. Στη Β.Σοφίας στο Χίλτον, λίγο μετα τις 9 δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματισθεί τουλάχιστον ένας πολίτης. Οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές.

Nωρίτερα στήθηκε το πρώτο μπλόκο στην Β. Κωνσταντίνου.


Αναλυτικά κλειστές είναι οι: Β. Κωνσταντίνου, Αμαλίας από Διάκου, Βασιλίσσης Σοφίας, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου και η Ηρώδου Αττικού, ενώ τα αυτοκίνητα στο κέντρο μπορούν να κινηθούν αυτή την ώρα μόνο από την Σταδίου και την Φιλελλήνων.


Η παρουσία της αστυνομίας ειναι κάτι παραπάνω από εμφανής...

Ο μεταλλικός φραγμός, το τείχος, είναι στην θέση του από χθες κάθετα στην Β. Σοφίας στο ύψος της Βουλής, ενώ η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα παραμένει αποπνικτική.

Οι Θεσσαλονικείς ανακατέλαβαν το Σύνταγμα

Όλη νύχτα ταξίδεψαν οι Αγανακτισμένοι απ' τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία και με Ι.Χ. αυτοκίνητα, άλλοι ήρθαν με οτοστοπ (!) και είναι οι πρώτοι που “ανακατέλαβαν” την πλατεία Συντάγματος την οποία παρέδωσαν καμμένη και κατεστραμμένη οι προβοκάτορες που κρύφτηκαν πίσω από κουκούλες και επί τουλάχιστον επτά ώρες έκαναν τα πάντα να διώξουν τον κόσμο.


Μάχη έδιναν τα λιγοστά, λόγω απεργίας, συνεργεία του Δήμου να μαζέψουν μάρμαρα, πέτρες, μπουκάλια, καμένα σταντ μικροπωλητών και ό,τι άλλο άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι.

Έντονη είναι η αίσθηση ότι οι προβοκάτορες με τις κουκούλες ίσως κάνουν πάλι την εμφάνισή τους , ωστόσο από το πρωί οι “τροχαίοι” έπιασαν δουλειά γράφοντας ... τα βαν και τα αυτοκίνητα των τηλεοπτικών συνεργείων...

Ήδη πάντως τα τηλεοπτικά δίκτυα και τα μέσα ξένων χωρών κατέγραψαν τις εικόνες των επεισοδίων και οι βάνδαλοι κατάφεραν να στρέψουν την “είδηση” μακριά απ' τα σκληρά μέτρα και το Μεσοπρόθεσμο.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: