Pages

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Υποβιβάζονται…

Υποβιβάζονται…Καταδικαστική για Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηλιούπολη μοιάζει να είναι η φερόμενη ως πρωταγωνιστική δράση των Αχιλλέα Μπέου, Μάκη Ψωμιάδη και Γιώργου Τσακογιάννη αντίστοιχα, στο σκάνδαλο "Koriopolis".
Σύμφωνα μάλιστα με τη Sportday, οι δύο σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας, αλλά και αυτός της Football League δεν μπορούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό μίας κατηγορίας έκαστος.

Βέβαια οι περιπτώσεις των τριών αυτών συλλόγων διαφέρουν από αυτές των υπόλοιπων ΠΑΕ, άνθρωποι των οποίων εμπλέκονται στο σκάνδαλο “Koriopolis”, βάσει της εισαγγελικής έρευνας. Κίνδυνος, έστω και αρκετά περιορισμένος, υπάρχει και για αυτές. Τα άρθρα 21 και 26 του ΚΑΠ είναι αυτά που προβλέπουν υποβιβασμό, με το πρώτο να αναφέρεται σε παραβάσεις που έχουν σχέση με δωροδοκία και Το δεύτερο σε δυσφήμιση του αθλήματος. Ειδοποιός διαφορά μεταξύ τους είναι ότι το μεν άρθρο 21 προβλέπει παραγραφή των αδικημάτων μετά τα 3 έτη, ενώ το 26 μετά από έναν μήνα. Ωστόσο, το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης περιγράφεται ως διαρκές και είναι το πιθανότερο να χρησιμοποιηθεί για τρεις ΠΑΕ που κινδυνεύουν το άρθρο 26 τελικώς.

Στα «χέρια» της UEFA το πόρισμα

Η συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στα προκριματικά των ομίλων του Europa League ενδιαφέρει άμεσα την UEFA, η οποία έχει ζητήσει το εισαγγελικό πόρισμα και σύμφωνα με την Sportday, βρίσκεται ήδη στα γραφεία της, στη Νιόν της Ελβετίας. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα αποφασίσει αν οι Θεσσαλοί θα αγωνιστούν στις 14 Ιουλίου με το νικητή του ζευγαριού Ραντ-Τρε Πένε, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Η UEFA είναι πιθανό να αποκλείσει την ελληνική ομάδα και η θέση της είτε να αναπληρωθεί από άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας, είτε να θεωρηθεί ως αποκλεισμός.

Η συμμετοχή επίσης του Ολυμπιακού στο Champions League, από τη στιγμή που το όνομά του αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, ενδεχομένως να οδηγήσει την UEFA στην εξέτασή της.
SPORTFM

Δεν υπάρχουν σχόλια: