Pages

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κεραυνοί Μίκη: «Νιώθω χειρότερα απ΄ότι ένιωθα στη Χούντα»

Κεραυνοί Μίκη: «Νιώθω χειρότερα απ΄ότι ένιωθα στη Χούντα»Για την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Μιλώντας για το μπαράζ αποκρατικοποιήσεων, την φοροεπιδρομή σε μισθούς, συντάξεις, τις αυξήσεις και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την τρόικα και το Μνημόνιο, χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ως ένα «αδιάντροπο ξεπούλημα». Ομολόγησε μάλιστα ότι σήμερα νιώθει «λίγο χειρότερα απ΄ότι ένιωθα στη Χούντα. Και αυτό το λέω με πλήρη επίγνωση». Για τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη οι Έλληνες δεν πρέπει να περιμένουν την ώρα που ο “Δήμιος” «θα έρθει να μας αποτελειώσει. Όλη η περιουσία της Ελλάδας είναι στο σφυρί και μπορεί να πουληθεί οπουδήποτε».
Μάλιστα χαρακτήρισε το Μνημόνιο ως ένα τσουβάλι με μία μόνο τρύπα μέσα στο οποίο μας έχουν βάλει και μας την κλείνουν λέγοντας μας «“δεν μπορείς ν΄αναπνεύσεις”. Οι ίδιοι μας εμποδίζουν. Όλο αυτό είναι ένα κόλπο του ΔΝΤ για να μας φέρουν σε αυτό το σημείο».
Για τον Μίκη Θεοδωράκη, η Τρόικα είναι «είναι ένα σύστημα παράνομο εθνικά. Ένα απόστημα». Ποια είναι η λύση κατά την άποψη του; «Πρέπει να ενωθούμε γιατί κινδυνεύει η πατρίδα. Ανεξαρτήτως ιδεολογιών. Όλοι οι Έλληνες πατριώτες πρέπει να γίνουν μια γροθιά για να απαντήσουν στο σύστημα και στους ξένους».
Και συνέχισε λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός είναι προδομένος και δεν πιστεύει σε άλλους ηγέτες». Γι΄αυτό και να τον καλούσε ο Πρωθυπουργός θα του έλεγε ότι «τα βάζεις με όλο τον ελληνικό λαό και ότι ο δρόμος που έχεις πάρει είναι επικίνδυνος και αδιέξοδος».
Απάντησε μάλιστα και σε όλους αυτούς που τον κατηγορούν ότι η παρουσία του στα κανάλια ενέχει κάποια σκοπιμότητα: «Τι να θέλω; είναι δυνατόν στα 86 μου να θέλω τίποτα άλλο; Είμαι πολύ πλήρης» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι το μόνο του κίνητρο είναι «γιατί είμαι φανατικός με την Ελλάδα και έδωσα όλη τη ζωή μου. Όσοι θέλουν ας με ακούσουνε, όσοι θέλουν ας μην με ακούσουνε».
Τέλος, προανήγγειλε και τη συγκέντρωση της «Σπίθας» στις 31 Μαΐου στα Προπύλαια.
Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μίκης Θεοδωράκης, στον Γιώργο Παπαδάκη και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»…
Πηγή: star

Δεν υπάρχουν σχόλια: