Pages

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η σημασία ενός φιλιού

Η σημασία ενός φιλιούΜπορεί να τα θεωρούμε δεδομένο και αυτονόητο, το φιλί που ανταλλάσει όμως το νιόπαντρο ζευγάρι στο τέλος της τελετής είναι πολλά... περισσότερα από ένα ακόμα φιλί.Τα ζευγάρια ανταλλάσουν φιλιά σε κάθε δυνατή ευκαιρία, κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκονται, και είναι λογικό να βλέπουμε πλέον το φιλί του γάμου ως ένα ακόμα φιλί μεταξύ ενός αγαπημένου ζευγαριού, με τη μόνη λεπτομέρεια ότι φοράνε νυφικό και κοστούμι και βρίσκονται σε μια εκκλησία.
Ο συμβολισμός όμως του φιλιού που δίνει το ζευγάρι μόλις το μυστήριο ολοκληρωθεί, κρύβει πίσω του πολλά περισσότερα από αυτό που έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε για τα φιλιά.
Σε όλες σχεδόν τις κουλτούρες, η γαμήλια τελετή κλείνει με το φιλί του νιόπαντρου ζευγαριού. Με αυτό, ο ένας μεταδίδει την κουλτούρα του στον άλλον, γεφυρώνει τις σχέσεις των οικογενειών από τις οποίες προέρχονται και, στην ουσία του, αποτελεί το ένα από τα ελάχιστα πράγματα που δένουν όλους τους ανθρώπους μεταξύ τους. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι τη σημερινή εποχή, από όποια φυλή, χώρα και κοινωνικό υπόβαθρο και αν ανήκει κάποιος, το γαμήλιο φιλί συμβολίζει για όλους τους ανθρώπους την σωματική ένωση δύο ψυχών.

queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: