Pages

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ντροπή σου




Τα αφορολόγητα εισοδήματα του κ . Άκη Τσοχατζόπουλου από το 1989 έως το 2010, δηλαδή εντός μιας περιόδου είκοσι δύο (22) ετών, ανήλθαν επισήμως και σύμφωνα με τα καθιερωμένα πόθεν έσχες του τα οποία κατέθετε κατά τον νόμο στη Βουλή, στο 1.600.000 ευρώ.
Προσοχή. Ομιλούμε για τα αφορολόγητα έσοδά του. Το 2010 προχωρεί στην αγορά μιας κατοικίας στην Ακρόπολη αντικειμενικής αξίας 1.100.000 ευρώ. Θα επικαλεστούμε και πάλι την προσοχή του αναγνώστη. Πρόκειται για την αντικειμενική και όχι την εμπορική (πραγματική) αξία του ακινήτου. Είναι απολύτως προφανές πώς η εμπορική αξία αυτής της κατοικίας ανέρχεται τουλάχιστον στο διπλάσιο ποσό. Οι γνωστοί και έμπειροι μεσίτες του λεκανοπεδίου αναφέρουν για την ακρίβεια πως το συγκεκριμένο ακίνητο την εποχή κατά την οποία αγοράστηκε, άξιζε πολλαπλάσια από την αντικειμενική του αξία.
H οικία στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου
H οικία στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Πρόκειται για μία εκτίμηση η οποία είναι λογική. Για την οικονομία, ωστόσο, της ανάλυσής μας θα περιοριστούμε σε «χαλαρές» εκτιμήσεις και σε έναν υπολογισμό περί της αξίας αυτής της κατοικίας η οποία δεν θα ξεπερνούσε τα 3.000.000 ευρώ. Η «χαλαρή» αυτή εκτίμηση γίνεται αν και γνωρίζει ο καθένας ότι οι εμπορικές τιμές σε αυτήν τη συγκεκριμένη περιοχή με αντικειμενική αξία 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, είναι προφανώς κατά πολύ μεγαλύτερες.
Παρόλα αυτά και εάν ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε ανάλογα ετήσια εισοδήματα και προ του 1989 και από τότε που ελάμβανε βουλευτική αποζημίωση, δηλαδή τουλάχιστον από το 1981 για να είμεθα επιεικείς, τότε στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτά τα εισοδήματα δεν θα ξεπερνούσαν τα 2.200.000.

Αντιλαμβάνεται και ο αφελέστερος των παρατηρητών ότι η βουλευτική αποζημίωση το 1981 ήταν σαφώς ισχνότερη εκείνης του 2003. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής υπολογίζουμε τα εισοδήματα του κ. Τζοχατζόπουλου βασιζόμενοι στις βουλευτικές του αποζημιώσεις επί μία τριακονταετία.

Συμπέρασμα

Αν υποθέσουμε πως ο κ. Τσοχατζόπουλος επί τριάντα συναπτά έτη δεν έτρωγε, δεν κατανάλωνε, δεν πλήρωνε φροντιστήρια, δεν ανέπνεε καν και δεν ξόδευε ούτε ένα ευρώ από τα εισοδήματά του, τότε μετά βίας θα μπορούσε να αγοράσει το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπως έπραξε το 2010.
Η αλήθεια είναι πως κατά την διάρκεια της τριακονταετίας ο κ. Τσοχατζόπουλος, η πρώτη σύζυγός του, η θυγατέρα του Αρετή και εσχάτως και η δεύτερη σύζυγός του, αγόρασαν τόσα ακίνητα που θα χρειάζονταν εκθετική (ούτε καν γεωμετρική ) αύξηση των εισοδημάτων του. Τα πόθεν έσχες του καταθέτουν αυτήν την εύλογη αλήθεια.
Τα συμπεράσματα δικά σας και για του λόγου του αληθές αυτά τα πόθεν έσχες υφίστανται και κραυγάζουν. Στα αρχεία της Βουλής... zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: