Pages

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πρόβες της τελευταίας στιγμής για τον βασιλικό γάμο

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton πραγματοποίησαν την Τετάρτη τις πρόβες της τελευταίας στιγμής, στο κεντρικό Λονδίνο, εν όψει του γάμου τους, που θα τελεστεί την Παρασκευή στο αβαείο του Westminster.
Οι δρόμοι γύρω από τα Ανάκτορα του Buckingham και κατά μήκος της διαδρομής που θα καλύψει το ζευγάρι ήταν κλειστοί, ενώ κλειστό για το κοινό παρέμεινε και το Αβαείο του Westminster, όπου θα τελεστεί το μυστήριο. 
Παράλληλα με τις πρόβες του ζευγαριού, πραγματοποιήθηκαν και ασκήσεις επί χάρτου του βρετανικού στρατού, εν όψει του γάμου.
Συνεργείο από 130 οδοκαθαριστές και 30 ειδικά οχήματα έχει επιστρατευθεί για να αντιμετωπίσει τους 140 τόνους απορριμμάτων που αναμένεται να αφήσουν πίσω τους την Παρασκευή όσοι βρεθούν στην περιοχή. 
Ένας μικρός «στρατός» από...
εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο έχει στεγαστεί σε προσωρινά στούντιο έξω από τα Ανάκτορα του Buckingham και κατά μήκος της διαδρομής. 
Την τελετή αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως. 
Εν τω μεταξύ, το εθνικό τουριστικό πρακτορείο VisitBritain, εκτιμά ότι την ημέρα του γάμου θα βρεθούν στην βρετανική πρωτεύουσα επιπλέον 600.000 τουρίστες, δηλαδή συνολικά 1.1 εκατομμύρια επισκέπτες και το 40% από αυτούς θα έχουν ταξιδέψει από το εξωτερικό. 
Ο αριθμός των εισερχομένων στη Βρετανία πτήσεων για το σαββατοκύριακο έχει αυξηθεί κατά 244%, ενώ η υπηρεσία London and Partners ανακοίνωσε ότι στους δρόμους αναμένεται να βρίσκονται 600.000 άνθρωποι, ίδιος αριθμός με εκείνους που βρέθηκαν έξω από τα Ανάκτορα το 1981, για τον γάμο των γονιών του πρίγκιπα William.
ant1online

Δεν υπάρχουν σχόλια: