Pages

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Στην 23η θέση δίνουν την Ελλάδα

Τις βαλίτσες τους ετοιμάζουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής για την 56η Γιουροβίζιον που ξεκινά στις 10 Μαΐου με τον πρώτο ημιτελικό. Το πρωί του Σαββάτου, ο Λούκας Γιώρκας αναχωρεί για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, μόλις δύο εβδομάδες πριν ανέβει τη σκηνή του σταδίου «Fortuna» για να δείξει στην Ευρώπη τον περήφανο χορό του (watch my dance). Ωστόσο, τα στοιχήματα μέχρι αυτήν τη στιγμή δείχνουν πως μάλλον οι Ευρωπαίοι... εταίροι μας στη γιορτή της μουσικής δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τι εστί ζεϊμπέκικο.
Όπως προκύπτει από τη συνισταμένη όλων των επιμέρους πρακτορείων, που μεταξύ άλλων είναι τα bet365, betfair, boylesports, centrebet, willimhill, Paddy Power, Blue Square, Victor Chandler, sportingbet, Unibet, η Ελλάδα εξακολουθεί να πλασάρεται χαμηλά, στην 23η θέση με απόδοση 151.
Στην πεντάδα των νικητών φιγουράρει πρώτη η Γαλλία με απόδοση 5, η Εσθονία με 8,5, η Αγγλία ύστερα από πάρα πολλά χρόνια συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με απόδοση 9, ακολουθεί η Σουηδία με 12 και η Ουγγαρία με 13.
Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα τελευταία χρόνια το διαδικτυακό ποντάρισμα «δίνει» νικητή: Η Μαρίγια από η Σερβία, ο Ρώσος Ντίμα Μπιλάν, ο Νορβηγός Αλεξάντερ Ρίμπακ και η Λένα πλασάρονταν από τη αρχή ως φαβορί από τους μπούκερ, ενώ μόνο τα τέρατα (Lordi) στη Γιουροβίζιον της Αθήνας έριξαν... στον κουβά τους στοιχηματζήδες. Οσο για τα στοιχήματα του πρώτου ημιτελικού, η ελληνική συμμετοχή φαίνεται να περνάει στον τελικό έβδομη με απόδοση 19, ενώ φαβορί του πρώτου ημιτελικού θεωρείται το Αζερμπαϊτζάν.
Σε ρυθμούς προετοιμασίας, όμως, βρίσκονται και οι Γερμανοί, που ολοκληρώνουν σταδιακά την κατασκευή της σκηνής, καθώς σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν οι πρόβες. Οι τελευταίες διορθώσεις και πινελιές για το καλύτερο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα μπαίνουν και στην αρένα του «Fortuna», όπου η τεχνολογία LED που χρησιμοποιήθηκε στον τελικό της Αθήνας έχει τον πρώτο λόγο. Η γερμανική αρένα κατακλύζεται από χρώματα, ενώ ένα τοίχος 18 μέτρων και πλάτους 60, πάνω στον οποίο κρέμονται οι 520 προβολείς και άλλα φώτα της σκηνής, δεσπόζει στον «ουρανό» του σταδίου.
Τα μέτρα ασφαλείας φέτος είναι αυξημένα, ώστε να μη διαρρέουν βίντεο από τις πρώτες πρόβες των συμμετοχών των χωρών, παρά μόνο αποσπάσματα που θα μεταδίδονται επισήμως από το eurovision.tv. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσίαση του «Watch my dance» θα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν του «εθνικού» τελικού, που γενικώς απογοήτευσε, ενώ το πουλέν μας Λούκας Γιώρκας αισθάνεται, σύμφωνα με δηλώσεις του, αισιόδοξος για τον ημιτελικό, ενώ ισχυρίζεται πως θα κάνει «κατάθεση ψυχής» στη Γερμανία.

  ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: